Fredrik Hillelson inbjuden att tala om jämställdhet för japanska näringslivet

Under veckan var en stor japansk delegation från Keidanren, den japanska motsvarighet till Svenskt Näringsliv, på besök i Sverige. Resans syfte var att möta näringslivsrepresentanter för ett ökat handelssamarbete. På programmet stod möten med bolag som bland annat Ericsson, Sup46 och SEB och besöket skedde inom ramen för att det 2018 är 150 år sedan de diplomatiska relationerna mellan Sverige och Japan etablerades.

Novares vd och grundare Fredrik Hillelson var inbjuden för att tala om jämställdhet i arbetslivet och tog sin utgångspunkt i vad som krävs av näringslivet för att uppnå detta. Bland punkterna som nämndes fanns bland annat att vikten av att VD och ledningsgrupp aktivt arbetar med frågan och inte bara talar om den.

Om Keidanren
Keidanren består av nära 1300 av Japans största företag och grundades 1946 med målet att rekonstruera den japanska ekonomin efter andra världskriget.

 

 

Fler nyheter

Lana Haddad intervjuad i Financial Times

Lana Haddad arbetar med rekrytering för Novare Potential och blev nyligen intervjuad i Financial Times där hon berättar om sin medverkan i RAMP, ett program som drivs av Handelshögskolan i Stockholm.  Det är ett program som under nio månader ger nyanlända akademier ett snabbspår in i det svenska samhället genom att varva en intensiv managementutbildning med praktik.

Lana Haddad berättar i intervjun om sin resa till ett arbete på Novare Potential genom RAMP:

“The programme taught me how to have self-awareness at work; how to identify a company’s values and match them with my own,” Haddad says. (…) During an internship at the Swedish law firm Delphi, moving between various departments such as marketing and administration, she developed many core business skills by learning on the job. Much of her work was studying competitors and evaluating Delphi’s strengths and weaknesses.

The knowledge was useful, Haddad says, but the networking was key. She recalls how mention of the business school would pique people’s interest. “I was in an elevator with a friend, speaking in Arabic, and I told her I’m studying at Stockholm School of Economics — saying the name in English. Everybody turned around to look at me, I felt like I had said the magic word.”

Through a classmate, Haddad learnt of a recruitment company called Novare Potential that specialises in matching nyanlända (“newcomers”) — a word used for new immigrants in Sweden — with jobs that suit their skills and experiences. She got in touch to apply for a job opening at PwC and so impressed Novare executives that they offered her a job in their own business.

 

Läs hela intervjun här >>

Farzad Golchin från Novare Potential intervjuad i nederländska NRC

NRC Handelsblad, en av Nederländernas största tidningar, har gjort en intervju med Novare Potentials vd Farzad Golchin om det arbete som bolaget gör för att få in fler nyanlända på den svenska arbetsmarknaden.

I intervjun tas bland annat starten av Novare Potential upp, hur bolaget arbetar för att hitta den kompetens där bristen är som störst liksom samarbetet med Sophiahemmets högskola och KTH för att skapa intensivutbildningar för nyanlända.

Läs artikeln i sin helhet här (på originalspråk) >>

Så hjälper Novare Potential till att lösa Sveriges kompetensbrist

I senaste Affärsvärlden lyfts Novare Potential upp som ett av de bolag som är med och löser kompetensbristen som drabbar alltfler företag. I artikeln berättar vd Farzad Golchin om hur man i samarbetet med Scania Sverige hittar nyanlända som kan utbilda sig till lastbilsmekaniker
Läs hela artikeln här

Från nyanländ till Deloitte på två år – intervju med Hussam Al-Homsi

Tidningen Balans har gjort en intervju med Hussam Al-Homsi som fått jobb på Deloitte genom Novare Potential. I intervjun berättar han om sin resa till Sverige och jakten på ett arbete.

” – Jag började genast lära mig svenska och söka jobb. Under en period på sju månader, när jag väntade på att mina papper skulle bli klara, skickade jag hundratals ansökningar. När jag fick mina papper sökte jag ytterligare 300 jobb på två-tre månader. Jag fick inga svar, bara att de hade valt någon annan. Och jag fick inte heller någon feedback från arbetsgivarna, berättar Hussam Al-Homsi. (…)

Under året på Handels arbetade han samtidigt på Sjätte AP-fonden – tills ett erbjudande kom från Deloitte i Stockholm. En chans som förmedlades via rekryteringsföretaget Novare Potential, vars affärsidé är att sammankoppla nyanlända akademiker med svenska företag.

– Vi träffar många kandidater varje vecka som har stort driv, höga ambitioner och specialkunskaper inom sitt yrke. Många har kommit väldigt långt med sin svenska. Men de har inget kontaktnät. Många av våra kandidater söker jättemånga jobb men kommer aldrig till en intervju, berättar Farzad Golchin, grundare och vd för Novare Potential.

Läs hela artikeln >>

Sophiahemmet utbildar nyanlända sjuksköterskor

För första gången började i måndags två nyanlända sjuksköterskor Sophiahemmet Högskolas skräddarsydda introduktionsutbildning i svensk hälso- och sjukvård. Kursen är ett unikt samarbete mellan Novare Potential och Sophiahemmet Högskola
Vid de tidigare utbildningsomgångarna har enbart läkare deltagit i kursen men nu är den alltså öppen även för sjuksköterskor.
Vi önskar årets deltagare stort lycka till!

läs hela artikeln här

Bloomberg News uppmärksammar Novare Potential

I en längre artikel i Bloomberg News om hur svensk ekonomi fått ett lyft tack vare invandringen intervjuas Novare Potentials vd och grundare Farzad Golchin. I artikeln lyfts det fram hur Sverige, tack vare lyckad integration av nyanlända, har en tillväxtkurva som slår de flesta andra länder i Europa.

Ett av de exempel på lyckade initiativ som nämns i artikeln är Software Development Academy, som är ett samarbete mellan Novare Potential och KTH där nyanlända under tre månaders intensivutbildning får lära sig programmering. Farzad Golchin: ”Det som saknas i debatten i Sverige är att en överväldigande majoritet av de nyanlända vill ha ett arbete mer än något annat. Det finns en enorm frustation i den här gruppen över att inte få chansen att arbeta”. En av de som fått arbete tack vare Novare Potential är Hussam Al-Homsi som kom till Sverige 2015 från Syrien. I artikeln berättar han om de anställning han har idag via Novare Potential på Deloitte. I artikeln intervjuas också Ismaiel Alkadro, en kärlkirurg som idag arbetar som läkare i Eskilstuna. Han var med och designade den utbildning som Novare Potential och Sophiahemmet har utvecklat för att nyanlända läkare och sjuksköterskor snabbare ska få svensk licens att arbeta inom vården.

Läs hela artikeln på Bloomberg News >>

Reuters intervjuar Muhsen Mousa

Muhsen Mousa fick 2018 arbete som mekaniker på Scania Sverige genom Novare Potential. I artikeln intervjuas Muhsen om hans upplevelse kring det faktum att alltfler bolag upplever personalbrist samtidigt som flera partier går till val på att göra det svårare för arbetskraftinvandring
Läs hela artikeln här : https://reut.rs/2MMoREE

Novare Potential i samarbete med Scania

I samarbete med Novare Potential och Stockholms Stad startade Scania Sverige en ny vuxenutbildning – de första eleverna är nu färdigutbildade och de första tolv servicetekniker går nu ut i arbete.
Läs mer om samarbetet här

Farzad Golchin intervjuad i HR People

I intervjun berättar Farzad Golchin om hur Novare Potential startades genom ett slumpmässigt möte i Almedalen, vad introduktionsrekrytering innebär och var han får sin drivkraft ifrån.

Läs hela intervjun här

Farzad Golchin intervjuad i Juseks tidning Karriär

Tidningen Jusek Karriär uppmärksammar i sitt senaste nummer Novare Potential och det arbetet bolaget utför för att fler nyanlända ska ta sig in på den svenska arbetsmarknaden. I intervjun berättar Farzad Golchin bland annat om den modell som Novare Potential framgångsrikt arbetar med:

För att göra anställningen hållbar på längre sikt har den nyanställda under det första året en mentor från Novare Potential.

Klicka här för att läsa artikeln

 

Fyll i dina uppgifter och ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan