XLENT hittade ny inspiration och talang till sin verksamhet

Det var via LinkedIn som Johan från XLENT först kom i kontakt med Novare Potential och fick en glimt av Software Development Academy och vad det innebar. Många kandidater skulle visa sig vara mycket populära, så de behövde agera snabbt.

Efter att ha bekantat sig närmare med Novare Potential och fått ta del av kandidaternas CV:n diskuterade XLENT ett tänkbart upplägg och vilka som skulle vara intressanta för dem. På plats på KTH intervjuades sedan 6-7 personer – alla helt olika med en enorm bredd av bakgrund och erfarenheter.

”Det finns en slags revanschlusta hos de här personerna, det riktigt lyser i ögonen på dem. Det är oerhört inspirerande att prata med dem om vad de vill, vad de kan och vad de varit med om. De har ett driv som är helt annorlunda jämfört med vad man är van vid!”

– Johan Stålnacke, Head of Mobile Solutions på XLENT

XLENT fann snabbt intresse för flera av kandidaterna, men bolagets höga grundkrav gjorde också att det fanns ett begränsat underlag av potentiella nya medarbetare. De som var mest intressanta för XLENT var mycket eftertraktade även av andra företag. Av de totalt tre som fick varsitt erbjudande var det till sist Aiham Alkaseer som valde att komma till dem.

”Novare lyckas med att fila ner trösklarna väldigt mycket. Företag kan gömma sig bakom argument om att det är svårt, att det verkar riskfyllt, att man inte vet om man vågar chansa – men dessa argument faller platt när man förstår hur enkelt allting är.”

– Johan Stålnacke

Aiham jobbar nu som frontendutvecklare ute hos en egen kund, ett upplägg som XLENT har genomgående med alla sina konsulter. Förutom att besitta samma kunskaper och talang som deras övriga medarbetare menar Johan att han även bidrar till ett annat perspektiv och en stämning av att det händer något annorlunda.

”Han är en fantastisk, unik krydda hos oss! Till exempel är han juniormästare i schack från Syrientiden – bara det är en jätterolig grej.”

– Johan Stålnacke

“The challenge at the academy and later in Xlent has forced me to get all my unused skills out. It is really an eye opener of your potential and what one can achieve, and I learned through both the ups and downs. The academy and Xlent literally helped me in turning my gratefulness into productivity.”

– Aiham Alkaseer, utvecklare på XLENT

En stor fördel med att anställa via Novare Potential menar Johan är att de gör ett fantastiskt bra jobb med att plocka fram kandidater som inte finns på den annars överhettade IT-marknaden. Software Development Academy är ett utmärkt sätt att låta folk fräscha upp sina kunskaper och bli aktuella på arbetsmarknaden igen.

”De har hittat en helt ny kanal! Vi har våra vanliga nätverk där vi rekryterar från, och vi skulle kanske aldrig komma i kontakt med de här personerna annars. Novare fungerar som en brygga ut till de här nätverken och gör att vi kan nå längre, helt enkelt.”

– Johan Stålnacke

LÄR KÄNNA FLER KANDIDATER

Kontakta oss så matchar vi er med rätt kandidat

Kontakta oss

    Fyll i dina uppgifter och ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan