Så fyllde Tieto sitt stora behov av javautvecklare

Tieto var inte intresserade av att anställa bara en kandidat från Software Development Academy – de ville ha flera stycken. Nu jobbar javautvecklarna Lena, Hichem och Dima i olika projekt inom telecom och publik sektor på Tieto. Tillsammans med seniora medarbetare som verkligen uppskattar företagets nya talanger utvecklas de i extrem fart.

Tack vare företagets tidigare samarbeten med Novare Potential hade Tieto redan fått upp ögonen för Software Development Academy. Efter ett initialt möte och en inblick i programmet visste de intresserade cheferna vad de kunde förvänta sig av att rekrytera kandidater från programmet.

”Det finns liknande program hos andra aktörer, men det här stack ut. Faktumet att det handlar om att ge nyanlända möjlighet att komma ut på arbetsmarknaden gör att man bidrar till en stor skillnad för några individer. Det var något som kändes jättepositivt och spelade stor roll för oss!”

– Pontus Hemmingsson, Head of Application Services Sweden & Norway på Tieto

Flera av Tietos chefer saknade javautvecklare, och man var tidigt överens om att programmet var ett bra sätt att fylla resursbehovet. Av de 25 kandidater som började våren 2017 träffade Tietos chefer sju stycken, varav fem sedan fick erbjudanden.

”De här kandidaterna var perfekta för de olika projekt vi själva ansvarar för bemanning inom. Det spelar ingen roll om våra medarbetare är nyanlända från en intensivutbildning eller nyexaminerade från högskolan – det är vad de kan och vill göra som räknas.”

–  Pontus Hemmingsson, Head of Application Services Sweden & Norway, Tieto

På grund av ett stort intresse för kandidaterna var det till sist tre stycken som började arbeta på Tieto i april och maj 2017. Samtliga chefer bekräftar kandidaternas engagemang och vilja att lära sig, och meddelar att de uppfyller förväntningarna rakt igenom. Även Tietos äldre medarbetare uppskattar tillskotten och har både glädje och nytta av sina nya kollegor.

“Software Development Academy har hjälpt mig att verkligen få ett nytt liv. Jag var projektledare inom hälsoområdet i Ukraina, men programmet gav mig en möjlighet att byta yrke och lärde mig allt jag behövde för att kunna programmera i jobbet direkt efteråt. Och jag tror jag hade tur att få börja jobba på Tieto, eftersom det är ett av de bästa ställena för nybörjare! Jag har många erfarna kollegor som är väldigt snälla, kan förklara och guida, samt ger mig möjlighet att utvecklas.”

– Lena Shervarly, utvecklare på Tieto

Framöver har bolaget planer på att fortsätta söka kandidater via Software Development Academy, där nästa omgång med utvecklare är färdiga från programmet i januari 2018.

LÄR KÄNNA FLER KANDIDATER

Kontakta oss så matchar vi er med rätt kandidat

Kontakta oss

    Fyll i dina uppgifter och ett meddelande så återkommer vi så snart vi kan